agdadan-sonra-yapilmasi-ve-yapilmamasi-gerekenler

      Ağdadan Sonra Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler Nedir?

      Vücut tüylerini almak isteyen kadınların yüzyıllardır kullandığı ağda, günümüzde hala en çok tercih edilen kıl alma yöntemlerinden biri. Tüylerini almak istemeyenlerin tercih ettiği yöntemlerden biri de tüyleri sarartmak.Tüyleri kökünden temizlemesi sayesinde yaşattığı uzun süreli pürüzsüzlük hissi, ağdanın en cazip yani elbette. Fakat tüyler alındıktan sonra gerekli özen gösterilmezse, ağda sonrası sivilce ve tahriş sorunlarıyla karşılaşılabilir. Cildinizde oluşabilecek kızarıklıkları ve ağdanın acı hissini en aza indirmek amacıyla doğal bileşenlerle güçlendirilen Veet ağda bantları, işlem sırasında size istediğiniz konforu sağlayacaktır. Fakat hayal ettiğiniz pürüzsüzlüğü uzun süreli yaşamak, cildinizde rahatsız edici sivilce ve tahrişlerin oluşumunu önlemek için teni temizleyip bakım yapmalısınız.

      Ciltte kalan ağda nasıl temizlenir?

      Tüyleriniz ağdayla aldıktan sonra yapılması gereken en önemli şey, cildinizde kalan ağda parçalarını titizlikle temizlemek. İşlem sonrasında tende kalan ağda nasıl çıkar diye düşünüyorsanız, cevabı Veet ağda bantları kutularının içinde sizleri bekliyor! Hoş kokuları ve teni yatıştırıcı etkileriyle Veet mendilleri, cildinizdeki ağda artıklarını temizlemenize yardımcı olur. Paketinde çıkardığınız bezleri, nazikçe tüyleri aldığınız bölgelere sürün. Bu aşamada teni tırnaklarınızla kazımaktan ve çok sert hareketler yapmaktan kaçınmalısınız. Cildi nemlendiren bileşenleriyle Veet temizleme mendillerini kullandıktan hemen sonra cildinizin yumuşadığını hissedeceksiniz!

      Ağda sonrası bakım nasıl olmalı?

      Tüyleri kökünden alarak uzun süreli etkiler sağlayan ağda işleminden sonra ten ve kıl kökleri hassaslaşır. Kıl köklerinin içlerine kir ve ölü deri tabakalarının birikmesini önlemek, ağda sonrası sivilce oluşumunun önüne geçmek için, cildinizi temiz ve nemli tutmalısınız. Ne kadar sık yıkansa da el, vücudunun en çabuk kirlenen bölümüdür. Bu yüzden gün içerisinde ağda yaptığınız bölgeye çok dokunmamaya özen göstermelisiniz.

      Ilık suyla yapılacak kısa bir duşta, yatıştırıcı ve antiseptik etkili doğal yağlar ve içeriğinden emin olduğunuz nemlendirici ürünler ile cildinize ağda sonrası bakım yapabilirsiniz. Veet ağda bantları içerdiği Shea yağının antiseptik özelliği sayesinde işlem süresince tende oluşabilecek tahrişleri en aza indirir. Siz de çay ağacı yağının antiseptik etkilerinden, aloe vera jellerin yatıştırıcı özelliklerinden faydalanarak, ağda sonrası kızarıklık oluşumunu önleyebilirsiniz. 

      Ağda sonrası kaşıntı hissinin en büyük sebebi ciltte kalan ölü deri parçalarıdır. Ağda işleminden sonra ipek gibi yumuşak bir kese ile cilde çok hafif peeling uygulamak, ölü derilerin arınmasını sağlayacak, kaşıntıyı önleyecektir.

      Ağda sonrası kızarıklık oluşumunu önlemek için nelere dikkat etmeli?

      • Ağda işlemi sonrasında kozmetik ürünlerinin kullanımına dikkat etmeli, cildi tahriş edebilecek durumlardan kaçınmalısınız.
      • Ağdadan sonra aşırı sıcak suyla banyo yapmamalı, sauna, buhar banyosu gibi yüksek sıcaklıklı yerlere girmemelisiniz. Buhar, zaten açık olan kil köklerinin gerilmesine ve kurumasına sebep olur.
      • Özellikle yaz günleri yaptığınız ağda sonrasında denize, havuza girmek ve güneşlenmek için en azından 24 saat beklemelisiniz. Güneşe çıkmadan önce mutlaka koruyucu sürmelisiniz.
      • Ter, tuzlu yapısıyla ağda yapılan bölgeyi yakar ve tahriş eder. Bu nedenle tüylerinizi ağdayla aldıktan sonra çok terlememeye özen göstermelisiniz.
      • Çok dar kıyafetler, hava almayan kumaşlar ağda sonrası cildinizin ihtiyaç duyduğu rahat ve havadar ortamı sağlayamaz. Pamuklu, nefes alan çamaşırlar, teni sıkmayan bol kıyafetler tercih etmelisiniz. 
      • Ağda sonrası kaşıntı ve kızarıklıkları önlemek için yapılması gereken en önemli noktalardan biri de bir süre kozmetikten uzak durmaktır. En azında 24 saat boyunca deodorant, parfüm veya terleme önleyici ürünler kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

      Ağda tahrişine ne iyi gelir?

      Özellikle hassas ciltlerde dikkat edilmesine rağmen, ağda tahrişlere sebep olabilir. Bunların önüne geçebilmek için, ağda sonrası bakım uygulamalarını birkaç gün boyunca yapmaya devam edebilirsiniz.

      Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

      Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün. Fakat bu tarz bir ilaç alıp, tene uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

      Her derde deva buz, ağda sonrası oluşan tahrişler için de kullanılabilir. Temiz bir beze saracağınız buz parçalarıyla cildinize soğuk press yaparak, ağda sonrası kızarıklık ve tahrişleri azaltabilirsiniz.

      Ağda sonrası kabaran ve kaşınan cilde soğuk süt uygulaması yapabilirsiniz. Soğuk su ile karıştırdığınız sütü temiz bir bez yardımıyla nazikçe tene sürün.

      Yüze ağda yaptıktan sonra ne sürülmeli?

      Yüz, hassas yapısıyla ağdadan en çok etkilenen bölgelerden biri. Fakat doğru ürünler ve dikkatli uygulamalar ile ağda konforunu yüzünüzde de hissedebilirsiniz. Veet yüz ağda bantlarının bölgeye özel geliştirilen, Shea yağının antiseptik etkisiyle güçlendirilen formülleri cildinize gerekli ilk bakımı işlem sırasında yapar.

      Cildi sakinleştiren doğal yağlar veya evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz salatalık püresini tüyleri aldığınız bölgelere sürerek ağda sonrası sivilce oluşumunu önleyebilirsiniz. Yüze ağda yaptıktan sonra en önemlisi, cildi güneşe karşı korumaktır. Hangi mevsim olursa olsun mutlaka güneş koruyucu kullanmalısınız. Ayrıca ağdanın ardından en azından bir gün cildin hava almasını önleyecek kozmetik ürünlerinden uzak durmalısınız.   

      İlginizi Çekebilecek Ürünler

      Okumadan Geçmeyin

      Layout:
      Ağda Bandı Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

      Ağda bandı kullanımı hakkında merak edilen her şeyi sizler için bu yazımızda topladık.

      İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Rehberi

      İstenmeyen tüylerden kurtulmak için hangi yöntemi tercih etmelisiniz? Detaylı bilgi için tıklayın!

      Ağda mı, Jilet mi?

      Tüy alma yöntemlerinden hangisi sizin için daha uygun, ağda mı yoksa jilet mi?

      Ağda Çeşitleri Nelerdir?

      Ağda çeşitleri içinden size en uygunu hangisi? Tüm ağda çeşitleri hakkında bilgi almak için tıklayın.