kantaron-yagi-nedir-ne-ise-yarar

      Kantaron Yağı Nedir, Ne İşe Yarar?

      Kan otu, kılıç otu ve binbirdelik otu gibi isimlerle de anılan kantaron bitkisi, cilt bakımında sıklıkla kullanılan doğal bileşenler arasındadır. Kantaron bitkisinin yaprakları kendine has bir görünüme sahiptir. Kantaron yapraklarını ışığa tuttuğunuzda, yaprağın dokusunda yer alan parlak yağ noktacıklarını görebilirsiniz. Bu yapraklardan elde edilen kantaron yağı faydaları çok yönlü olan bir bileşendir. Peki, sağlık ve kozmetik alanlarında sıklıkla kullanılan kantaron yağının faydaları nelerdir? Mavi, kırmızı ve sarı kantaron yağı arasında hangi farklar bulunur? Gelin, bu soruların yanıtlarını birlikte bulalım.

       

      Kantaron Yağı Nedir?

      Ucu çiçekli dallardan oluşan bir bitki olan kantaron, otsu bitkiler sınıfına girer. Kantaron bitkisinin çiçeklerinin yaz aylarında toplanarak kurutulması ya da taze olarak işlenmesi sonucunda kantaron yağı elde edilir. Kantaron yağının üretim şekillerine göre sınıflandırılan çeşitleri bulunur. Kırmızı kantaron yağı taze kantaron bitkisinden elde edilirken, mavi ve sarı kantaron yağı kuru kantaron bitkisi kullanılarak hazırlanır. Mavi, kırmızı ve sarı kantaron yağı cilde faydaları açısından oldukça benzer etkiler gösterir. Peki, tüm çeşitleriyle kantaron yağı ne işe yarar?

       

      Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

      Kantaron yağı cilde faydaları çok sayıda olan bir bileşendir. Tüm kantaron yağı çeşitleri, cildin kendini yenileme sürecini hızlandırır ve destekler. Cilde etkili bir nem ve besin takviyesi uygulaması sayesinde kantaron yağı, erken yaşlanma ve yorgunluk belirtileriyle savaşmaya yardımcı olur. Cildin direncini ve doğal bariyerini güçlendirerek daha pürüzsüz ve canlı bir cilt görünümü oluşmasında etki gösterir. Düzenli olarak kantaron yağı kullandığınızda dönemsel koşullardan kaynaklı olarak oluşan cilt lekelerinizi giderebilir, cilt tonunuzu eşitleyebilirsiniz.

      Kırmızı kantaron yağının faydaları yalnızca cilt bakımıyla sınırlı değildir. Saç bakımında da önemli bir yere sahip olan kırmızı kantaron yağı, saç derisinde yer alan cilt dokusunu güçlendirmeye ve beslemeye yardımcı olur. Mavi ve sarı kantaron yağının faydaları oldukça benzerdir. Her iki kantaron yağı çeşidi de cilde etkili bir nem ve besin desteği sağlar. Siz de cildinizi nemlendirmek, beslemek, güçlendirmek ve daha canlı bir cilt görünümüne kavuşmak için kantaron yağını cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

       

      Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

      Hazır cilt bakım ürünlerinin birçoğunun içeriğinde de yer alan bir bileşen olan kantaron yağı, doğrudan cilde sürülerek uygulanabilir. Ancak kullandığınız kantaron yağının saf ve tamamen doğal olması, cilt sağlığınız açısından büyük önem taşır. Kantaron yağının tavsiye edilen maksimum kullanım sıklığı, günde bir kez uygulanmasıdır.

      Kantaron yağını daha sık kullanırsanız, cildinize fazla miktarda yağ uyguladığınız için onun sebum dengesine zarar verebilirsiniz. Sebum cildimizdeki yağ bezleri tarafından salgılanan bir cilt sıvısıdır. Sebumun ana amacı, cilt ve saçlı deriyi kurumaktan korumak, dış etkenlere karşı dayanıklılığı arttırmaktır. Bu nedenle eğer hassas ve alerjik reaksiyonlara yatkın bir cildiniz varsa, kantaron yağını haftada 1-2 günden daha sık kullanmamanız tavsiye edilir.

      Seçtiğiniz kantaron yağını temiz bir pamuğa damlatarak nazikçe cildinize sürebilirsiniz. Ancak bu esnada cildiniz temiz ve kuru olmalı. Kantaron yağını emene dek, cildinizi herhangi bir yüzeye ya da kumaşa temas ettirmemeye özen göstermelisiniz.

      Kantaron yağı uygulamasını, gündüz ya da gece uyguladığınız cilt bakım rutininizin cildinizi nemlendirdiğiniz aşamasına dahil edebilirsiniz. Cildinizdeki makyaj kalıntılarını arındırırken de kantaron yağından yardım alabilirsiniz. Ancak cildinize uyguladığınız kantaron yağı miktarının birkaç damla ile sınırlı kalması gerekir. Aksi takdirde cildinizdeki gözeneklerin yağ kalıntıları ile tıkanmasına yol açabilirsiniz.

       

      Mavi Kantaron Yağının Gücünü Ağda Rutininize Taşıyın

      Veet Easy Gelwax Sir Ağda Bantları ile kantaron yağının cilde sağladığı nem ve besin desteğinden ağda rutininiz esnasında da yararlanabilirsiniz. Badem yağı ve mavi kantaron özü ile zenginleştirilen özel formülleri ile sir ağda bantları, hassas ciltler için güvenilir ve pratik çözümler sunar.

      Veet Sir Ağda Bantları Bacak&Vücut Bölgesi 12li Hassas Ciltler, Veet Sir Ağda Bantları Bacak&Vücut Bölgesi 20li Hassas Ciltler ve Veet Sir Ağda Bantları Bacak&Vücut Bölgesi 40lı Hassas Ciltler, yeni Easy Gelwax teknolojisi kullanılarak hazırlanır. Ürünlerin özel jel yapısı, ağda bantlarını ovuşturmanıza gerek kalmadan doğrudan ciltteki istenmeyen tüylere yapışır. Böylelikle en kısa tüyleri bile kökünden alabilir, cildinizde 28 güne dek süren pürüzsüzlük hissini yaşayabilirsiniz. Badem yağı ve mavi kantaron özünün sağladığı cilt bakım desteği ile cildinizi istenmeyen tüylerden arındırırken nemlendirebilir ve besleyebilirsiniz.

      İlginizi Çekebilecek Ürünler

      Okumadan Geçmeyin

      Layout:
      Evdeki Malzemelerle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

      Cilt tipinize göre buzdolabınızdaki malzemelerle yapabileceğiniz maske çeşitlerini hemen öğrenin.

      Kil Maskesi Nedir, Ne İşe Yarar?

      Doğal cilt bakım ürünlerini kullanıyorsanız kil maskesi ile karşılaşmış olabilirsiniz. Kil maskesi nedir, faydaları nelerdir keşfetmek için hemen göz atın!

      Evde Cilt Bakımı Denemeniz Gereken Doğal 5 Maske Önerisi

      Doğal içerikler kullanarak kendi cilt maskenizi hazırlayabilir, bakımınızı eğlenceli hale getirebilirsiniz. Ev yapımı maske seçeneklerini hemen keşfedin!

      Argan Yağı Nedir, Argan Yağının Faydaları Nelerdir | Veet

      Saç ve cilt bakımlarının vazgeçilmezi olan argan yağı ne işe yarar öğrenmek için yazımıza göz atın!